Wanneer verstuur je de trouwkaart?

Het is gebruikelijk om de kaarten 6 weken voor de bruiloft te versturen. Valt jullie bruiloft in of rond de (zomer)vakantie? Dan kun je de trouwkaarten beter nog wat eerder versturen, in verband met het boeken van een eventuele reis van jullie gasten.

Volgens de etiquette verstuur je trouwkaarten op een donderdag, zodat de gasten de kaart op een vrijdag of zaterdag ontvangen en daarmee -in het weekend- de tijd hebben om de kaart goed te lezen. Natuurlijk hoef je je hier niet aan te houden. 
 

BEGIN OP TIJD

Klinkt overbodig, maar het verzamelen en in orde maken van adressen kost heel veel tijd. Plan dit klusje dus echt even in en ga er (samen) goed voor zitten.
 

SAVE THE DATE

Meestal verstuur je deze kaart een jaar tot maximaal 4 maanden voor jullie bruiloft. Ga je in het buitenland trouwen, is het echt slim om ze een jar van te voren te versturen. Net zoals een trouwdag die in een vakantie valt wil je je gasten wel de gelegenheid geven hier rekening mee te houden. 
 

TROUWKAARTEN

Als je de kaart helemaal naar je zin gemaakt hebt, is het slim om even een proefdruk te bestellen. Zo kun je zien of er nog foutjes instaan en kun je dit aanpassen, maar ook zie je of de kleuren en het ontwerp helemaal naar je zin zijn. De trouwkaarten zelf kun je dan aansluitend bestellen, zo'n 7-8 weken voor de bruiloft. Dan heb je ze in huis en kun je ze gereed maken voor verzending (de juiste versie voor de juiste persoon, adressen op de enveloppen schrijven of plakken met een adresetiket, enz). Zorg ervoor dat de kaarten 6 weken voor de bruiloft verzonden zijn. 
 

OVERIG DRUKWERK VOOR DE GROTE DAG

Als de trouwkaarten verzonden zijn kun je aan de slag met het maken van de overige kaarten die je wilt gebruiken voor jullie bruiloft. Denk hierbij aan menukaarten, naamkaarten, tafelkaarten of bijvoorbeeld een welkomstbord. Zorg ervoor dat je deze producten ongeveer 2 weken voor de bruiloft bestelt. 
 

BEDANKKAARTEN

Superleuk: een bedankkaart met jullie trouwfoto en een lieve tekst waarmee je je gasten bedankt voor de mooie dag. Deze kaarten verstuur je ongeveer 6 weken na de bruiloft.