Meerdere versies van de kaart

Het is heel gebruikelijk om meerdere versies van de trouwkaart te maken. Hoe je dit doet is aan jullie. Kies je bijvoorbeeld voor:
- 1 versie van de kaart en iedereen is voor dezelfde feestelijkheden uitgenodigd, of;
- Ga je voor 1 kaart en voeg je losse kaartjes toe met daarop de informatie die geldt voor dat tijdstip? Of;
- Maak je meerdere versies van de kaart met verschillende teksten?

Er is vanalles mogelijk. Ik leg je hier uit hoe je de versies indeelt en hoe je ze bestelt.
 

DAG- EN AVONDGASTEN

Over het algemeen worden de versies opgedeeld in de volgende categorieën: daggasten en avondgasten of daggasten receptiegasten en feestgasten (avondgasten). Begin met het helder krijgen wie jeop welk moment van de dag uitnodigt en welke begin- en eindtijd daarbij hoort. Het is belangrijk dat je duidelijk vermeld voor welk onderdeel hij of zij welkom is en begin daarom met de zin; 'Wij nodigen je van harte uit voor ....'.
Als je de ceremonie wil vieren met alleen daggasten, vermeld dan voor de overige gasten niet de plaats en tijd waar jullie elkaar het jawoord zullen geven.
 

LOCATIE

Ook niet onbelangrijk: laat duidelijk weten waar je je gasten verwacht. Omschrijf duidelijk de straatnaam, huisnummer en plaats. Ook kun je eventueel de website van de locatie toevoegen zodat je gasten meteen zien hoe het zit met parkeren / vervoer, enz. 
 

NOG EVEN OP EEN RIJTJE

- Daggasten worden voornamelijk uitgenodigd om er de hele dag bij te zijn. Dit is dus incl. huwelijksvoltrekking, eventueel kerkdienst, receptie, diner en feest.
- Receptiegasten nodig je uit voor -je raadt het al- de receptie. Kies je er ook voor om ze bij de ceremonie te laten zijn? Vermeld dit dan duidelijk op de uitnodiging, samen met de begin- en eindtijd.
- Avondgasten zijn aanwezig op het feest. Zijn ze ook welkom tijdens de ceremonie of op de receptie? Vermeld dit dan duidelijk op de uitnodiging en vergeet ook hier niet de begin- en eindtijd te vermelden.
 

BESTELLEN VAN MEERDERE VERSIES VAN DE KAART

Begin met de 'basiskaart'. Schrijf hier de tekst die voor iedereen hetzelfde is. Als de kaart helemaal naar je zin is sla je hem op en vervolgens maak je een kopie van de kaart. Sla deze kaart op met de benaming van het onderdeel waarvoor je de gasten uitnodigd, bijvoorbeeld: avondgasten. Vervolgens kun je deze kaart weer aanpassen met de juiste uitnodiging en sla je hem op. Zo ga je door tot je alle versies gemaakt hebt.