JULLIE GAAN TROUWEN

Gefeliciteerd! Niets is leuker dan alle voorbereidingen treffen voor jullie grote dag. Al kan dat best nog een hele klus zijn. Op deze website lees je alles over het maken en versturen van de trouwkaarten. Ook link ik jullie door naar de beste leveranciers die iets voor jullie zouden kunnen betekenen op jullie bijzondere dag. Zo wordt het een groot feest!

VAN A TOT Z

Om het maken van de kaarten voor jullie zo makkelijk mogelijk te maken heb ik de belangrijkste dingen voor jullie op deze pagina op een rij gezet. Niet alleen voor kaarten, maar ook voor overig drukwerk kun je bij mij terecht. Laat het me ook zeker weten als je op zoek bent naar iets wat hier niet tussen staat. Vaak kan ik wel iets regelen!

VOORBEREIDINGEN

 

 

'Sanne heeft ons geholpen met de mooiste trouwkaart' Floor en Julian Vegter

FOLIEKAARTEN

Bijna alle kaarten zijn te voorzien van foliedruk. Folie is een extra laag die op het materiaal wordt aangebracht. Dit zorgt voor een prachtig glanzend effect. Niet alle papiersoorten zijn geschikt om te bedrukken met folie. Stuur gerust een berichtje als je mijn hulp kunt gebruiken bij het ontwerpen van een kaart met folie.

SLUITZEGELS

Maak je kaart helemaal af met een (bijpassende) sluitzegel. Er staat een ruime collectie sluitzegels op de site, maar je kan er ook zelf een ontwerpen. De sluitzegels zijn rond en hebben een diameter van 3,5 cm. Lees hier alle tips voor het ontwerpen van een sluitzegel.

'Zoveel mooie reacties op onze originele trouwkaart' Jurrian en Sabine Oosters

KEUZESTRESS

Met zoveel verschillende aanbieders en ontwerpen kan het lastig zijn een keuze te maken. Belangrijk is dat je bij jezelf blijft: jullie trouwdag is immers erg persoonlijk. Kies beiden het een en ander uit en vergelijk dan samen wat jullie wel en niet mooi vinden. Schrap en voeg toe. Bedenk goed wat je uit wil stralen en hou vast aan die stijl. Zo voorkom je dat het rommelig wordt. Hulp nodig? Ik ben er voor jullie om de juiste keuzes te maken. Samen maken we de perfecte trouwkaart!

TIPS & TRICKS

Na het maken van de juiste keuzes is het tijd om te gaan ontwerpen. Met deze tips zorg je dat de basis stevig staat:

  • Kies 1 basislettertype en 1 lettertype voor jullie namen
  • Hou het rustig kwa kleuren en laat ze consistent terugkomen
  • Houd alle ruimtes rondom de tekst gelijk

Meer van mijn ontwerptips weten? Je leest ze hier.

'Haar persoonlijke aanpak sprak ons erg aan' Dustin en Rianne Verstappen

 

POCKETFOLD TROUWKAARTEN

DE INHOUD

Een pocketfold is een los mapje waarin je verschillende kaarten kunt stoppen. Meestal is dit een kaart die je in het midden van het mapje bevestigd en overige informatie (programma van de dag, details, R.S.V.P, enz) die je in het rechter opberggedeelte stopt.

DE EXTRA'S

De pocketfoldmapjes zijn niet bedrukt. Daarom kan het leuk zijn om de dichtgevouwen pocketfold op te leuken met mooie extra's. Je kunt bijvoorbeeld een mooie transparante wikkel om het mapje doen, of een mooi llintje met daaraan verschillende labels.

TROUWHUISSTIJL

WAT IS HET?

Een trouwhuisstijl is een verzamelnaam voor al het drukwerk op de trouwdag in dezelfde stijl. Denk bijvoorbeeld aan de trouwkaart, een menukaart en een welkomstbord, allemaal zo ontworpen dat ze perfect op elkaar aansluiten. Je kunt de trouwhuisstijl uitbreiden met leuke extraatjes, zoals naamkaartjes en bedankjes met hetzelfde ontwerp.

WAAR BEGIN IK?

Een herkenbare stijl die terugkomt in al het drukwerk begint al bij de save the date! Daarna maak je de trouwkaart, in dezelfde stijl, maar net even een beetje anders. Op de bruiloft zelf kun je nog een welkomstbord, menukaarten en naamkaartjes laten terugkomen. Ook is het mogelijk om bijpassende trouwaktes en gelofteboekjes in dezelfde stijl te maken.

'Sanne heeft ons geholpen met de mooiste trouwkaart' Floor en Julian Vegter