Tips voor kaarten met foliedruk

Wil je graag een kaartje met foliedruk? Dan wil je natuurlijk dat jouw kaartje helemaal on point is. Lees daarom de onderstaande tips goed door. Zo weet je zeker dat je straks het mooiste kaartje in handen hebt. 

 

TIP 1: ACHTERGROND

Pas de kleur van de folie af op de achtergrond van de kaart. Dit zet namelijk meteen de toon welke uitstraling de kaart krijgt. 

 

TIP 2: HOEVEELHEID

Bedenk goed wat je van folie zou willen. Hou goed rekening met wat wel en niet mooi wordt en of het een toegevoegde waarde heeft. Meestal is alleen de naam en eventueel een kleil elementje in folie al voldoende om een echt wow effect te creeeren. 

 

TIP 3: PAPIERSOORT

Niet alle papiersoorten zijn geschikt voor foliedruk. Folie komt het mooiste uit op gladde, gestreken papiersoorten. Een echte goede hechting van de folie vindt plaats op de kaarten die een soft lamineer laag krijgen. Twijfel je over de papiersoort? Neem dan even contact met me op of bestel een proefdruk.

 

TIP 4: LETTERTYPE

Let goed op dat je niet te kleine letters gebruikt. Doordat de folie wat verdikt is kunnen te kleine lettertypes onleesbaar worden. Ditzelfde geldt voor dunne lijnen: als deze te dun zijn bestaat de kans dat de folie niet blijft zitten.

 

Hou tenslotte rekening met extra levertijd. Het drukken met folie is een ander proces dan dat van de standaard kaarten. Je mag daarom een dagje extra tellen bij de levering.